O nas
Bajgle Króla Jana to miejsce zupełnie wyjątkowe. Możecie tu skosztować pysznych kanapek przygotowywanych na bazie świeżych, wypiekanych na miejscu bajgli. Jest to jedyne w Szczecinie i jedno z nielicznych w całej Polsce miejsc wypiekających tzw. „bułki z dziurką” samodzielnie, według tradycyjnych receptur.
Bajgiel, obecny przez stulecia na Polskich stołach, wyemigrował za ocean pod koniec dziewiętnastego wieku i niemal zniknął z naszego kraju. W XX wieku to smaczne i pożywne pieczywo stało się niebywale popularne w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Niemczech czy Francji, a do nas wraca za sprawą entuzjastów i rzemieślniczych małych piekarń.
W Bajglach Króla Jana poczujecie smak najprawdziwszych bajgli formowanych ręcznie, wypiekanych z pasją i serwowanych zarówno w formie kanapek, jak i pieczywa na wynos. Sezonowo zmieniające się menu tworzą również przygotowywane w kuchni Króla Jana pożywne zupy, sałatki i desery, a dopełniają je herbaty, ciekawe zimne napoje i wyśmienita kawa.